Zahtjev za očitovanje Hrvatske Lutrije na prikupljanje osobnih podataka radnika (Covid)

 

 

SJEDNICA RADNIČKOG VIJEĆA Hrvatske Lutrije, 12. 11. 2021.

Na sjednici Radničkog vijeća, održanoj 12. studenog 2021. godine, najvažnije teme bile su vezane uz prijedloge izmjena internih pravilnika Hrvatske Lutrije.

Nakon višesatne rasprave, pozitivno očitovanje dalo se na Pravilnik o obrazovanju. Negativno je mišljenje  iskazano na pravilnike o stimulativnom djelu plaće, a osobito na predložene izmjene Pravilnika o radu, o čemu je nakon sjednice Radničko vijeće uputilo sveobuhvatno pismeno očitovanje Poslodavcu.

Premda po Zakonu o radu u postupcima vezanima uz savjetovanje Poslodavac može navedene pravilnike donijeti i unatoč iskazanom stavu Radničkog vijeća, obzirom na raspravu i primjedbe za očekivati je će još jednom preispitati svoje prijedloge. Konačan stav mogao bi biti poznat tijekom narednog tjedna.

Obzirom na epidemiološku situaciju zaključeno je da se skupovi radnika ne mogu održati na planirani način, pa će se o drugim mogućnostima rasprava provesti naknadno.

U vrijeme održavanja sjednice nije bilo poznato kakve će točno biti najavljivane nove mjere Stožera, pa predstavnice Poslodavca nisu mogle konkretno odgovarati na pitanja vezana uz u temu. Mjere su u međuvremenu objavljene i njihova provedba uvelike utječe na zaposlene, a Lutrija je ponovno stavljena u nepovoljniji položaj u odnosu na konkurenciju.

VIŠE O TOME